Skal politikere sagsbehandle?

Det kan være fristende at kaste sig ud i personsager, få del i aktindsigter og udtale meninger til medierne om sagernes aktuelle indhold.

Dermed fremstår man som empatisk politiker, med interesse for borgere, der føler sig klemt i systemet.

Der er imidlertid gode grunde til at holde jobbet som byrådsmedlem og amatør-sagsbehandler adskilt.

Den væsentligste er, at en folkevalgt er en del af kommunens øverste ledelse. I princippet over både chefer og direktører. Spørgsmålet bliver ganske enkelt om det er rigtigt, at kritisere medarbejdere, for at udføre deres arbejde efter retningslinier, som man selv har udstukket under chefer man selv har ansat. 

Oven i købet har man som folkevalgt eksklusiv adgang til at få problematikker belyst og direkte adgang til at diskutere tingene med de øverste chefer.

Ved siden af dette, vil der være den helt generelle udfordring, om hvorvidt man har adgang til en fyldestgørende version af sagen og om man som lægmand er i stand til at foretage bedre vurderinger, end de professionelle ansatte, man har tildelt jobbet.

De involverede medarbejdere kan med rette spekulere på om politikeren, der optræder som amatør-sagsbehandler, har en viden som medarbejderen ikke selv har eller ovenikøbet rygdækning fra den øverste administrative eller politiske ledelse. Den uro og utryghed det kan medføre er det sidste der er brug for, når ofte vanskelige og komplicerede borgernære sager skal finde deres løsning, til bedst mulig gavn for den ramte borger.

administration agreement blur business

Photo by Pixabay on Pexels.com

Uden slips

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s